CARA MENJAHIT MANIK - KRISTAL

Assalamualaikum..

Ini lagi 1..kristal ni adalah buatan manusia ye..bukan buatan alam. Kalau buatan alam..aku pun tak sanggup. Mahal giler. Apa yang pasti..kristal yang aku gunakan pun berkualiti juga.

Macammana nak tahu berkualiti ke tak..ini tipsnya

  1. Kristal tu berkilau walau bukan bawah cahaya
  2. Keras mcm kaca walaupun ianya hanyalah plastik, kalau yang koman..kena gunting pun boleh putus
  3. Lubang pada kristal terletak cantik..tak senget
Kristal yang selalu aku gunakan ada 2 jenis..iaitu yang jenis pipis dan bulat.

Ini antara stok yang ada dalam simpanan aku

Jenis pipis..atau 1 permukaan aje..ada pelbagai bentuk dan saiz.

Bentuk bulat..ada juga yang lonjong..pelbagai saiz dan warna.

Itu aje untuk perkakasan , bahan yang aku gunakan untuk menjahit...Ilmu seterusnya..nanti-nantilah bila aku free aku ajar yang simple-simple aje. Korang pun sure dah boring kan...??? Sabo aje ye..

Ok..Adeuss!!!

No comments:

Post a Comment